خطر ابتلأ به بیماری کبدی در افراد دیابتی

ScienceDaily.com(june29,2010)

بالغینی که به تازگی بیماری دیابت در آنها شناسایی شده است، نسبت به افراد سالم در معرض خطر بالاتری برای ابتلأ به بیماریهای حاد کبدی نظیر سیروز کبدی و از کار افتادن کبد هستند.

نتایج این تحقیقات در ژورنال (Canadian Medical Association journal) به چاپ رسیده است.

تأثیرات منفی حاد دیابت بر چشم ها ، کلیه ها و عروق خونی بخوبی مشخص شده است. اما تأثیرات آن بر کبد کمتر مورد بررسی قرار گرفته است.

در مقایسه ای که به مدت 13 سال توسط دانشگاه تورنتو و انستیتو علوم تورنتو بروی 438069 نفر فرد بالغ با محدودۀ سنی 30 تا 75 سال که به تازگی بیماری دیابت در آنها تشخیص داده شده و 2059709 نفر فرد غیر دیابتی صورت گرفت، محققین دریافتند که شیوع بیماری های حاد کبدی در افراد دیابتی 8 نفر از هر ده هزار نفر است درحالیکه در افراد غیر دیابتی، 4 نفر از هر ده هزار نفر می باشد. دانشمندان متوجه شدند که در افراد دیابتی چاق و با فشارخون بالا، خطر ابتلأ به بیماری کبدی هنوز هم جدی تر است . دانشمندان معتقدند ابتلأ به دیابت به مقاومت به انسولین مرتبط است و مقاومت به انسولین با ذخیرۀ چربی زیاد در کبد مرتبط  می باشد که کبد را مستعد التهاب و آسیب می کند. کسانی که به دیابت مبتلا می شوند اگر چه با کنترل مناسب می توانند قندخون خود را کاهش می دهند اما هر چه مدت زمان ابتلأ به مقاومت به انسولین  در این افراد بیشتر باشد، میزان چربی ذخیره شده در کبد آنها بیشتر می شود و نهایتاً این مسئله به سلامت سلولهای کبدی صدمه می زند. محققین دریافتند که میزان شیوع بیماریهای کبدی در افراد دیابتی دو برابر افراد غیر دیابتی است.

نوسیندۀ مقاله توصیه می کند کاهش وزن، کنترل قند و چربی خون مسئله بسیار مهمی است که قبل از غربالگری سالانه در مورد بیماری کبدی، باید به آن توجه داشت.

 

منبع:                                                                                                                     www.sciencedaily.com